Näytteiden säilytystä toiminnan tueksi


Palvelukeskus PalsaCenter avasi ovensa kesäkuussa 2016 Kemin Veitsiluodossa, missä yhtiö tarjoaa asiakkaiden käyttöön modernit loggaustilat (2 huonetta loggauspöydillä) sekä näytteiden varastointiin sopivaa tilaa. Näytteiden varastointi on yksi kysytyin palveluosuus, joka mahdollistaa riskittömän varastoinnin sekä mahdollisuuden näytteiden tutkimiseen. Asiakas pääsee itse katsomaan varastoituja näytteitä tai vaihtoehtoisesti tilata erilaisia geoteknisiä tai geologisia palveluita Palsatech:ltä.

”Näytteiden säilytyspalvelu tarkoittaa sitä, että asiakkaiden ei tarvitse vuokrata omia tiloja näytteiden varastointia varten, vaan me huolehdimme niistä. Osalle asiakkaista palvelu on ponnahduslauta omiin tiloihin, kun alkuvaiheessa pystyy pitämään riskit ja kustannukset matalalla tasolla. Osa asiakkaistamme taas ovat ulkoistaneet varastoinnin kokonaan, jolloin heillä jää enemmän aikaa tärkeämpiin tehtäviin ja huoli tilojen riittävyydestä tai säilytyksestä häviää”, Palsatech Oy:n toimitusjohtaja Mika Alasuutari valaisee.

Yhtiöllä on säilytyksessä yli 2700 asiakkaidensa näytelavaa, niin kivi-, jauhe-, kuin ampullinäytteinä.


Uutiset

5.5.2017

Rakennusgeologista osaamista

Palsatech Oy on laajentanut toimintaansa ja ollut mukana useissa infra-rakentamisen projekteissa. Kemiin perustettu palvelukeskus mahdollistaa modernit puitteet geoteknisten mittausten ja rakennusgeologisen raportoinnin suorittamiseen.

Geologi Jari Mannila (FM) edustaa yhtiön rakennusgeologista osaamista. Jarilla on 10 vuoden kokemus niin kaivosten kehitysprojekteista, malminetsinnästä kuin rakennusgeologisista tutkimuksista.

Jarilla on vahva kokemus rakennusgeologisesta Q’-luokittelusta ja raportoinnista. Hän on työskennellyt suurimman osan tästä ajasta Länsimetro Oy:n työmailla Palsatech:n ja Suomen Malmin palveluksessa. Hänen muita työtehtäviään pääkaupunkiseudulla rakennusgeologisiin projekteihin liittyen ovat olleet Pisararadan ja Kalasataman parkkihallin geologiset tutkimukset sekä Espoon Kehä I Håga-tunnelin kairareikien geologinen raportointi.

”Muita rakennusgeologisia projekteja, missä olen saanut työskennellä ovat mm. Pirkanmaan keskuspuhdistamo Tampereella, Fennovoiman ydinvoimalahanke Pyhäjoella, Borealis Polymers Oy Kilpilahdella Porvoossa sekä Saimaan merireikien geologinen raportointi (Posiva, 1700m)”, Jari Mannila toteaa.

Yhtiö pyrkii toiminnassaan monipuolisuuteen, joka mahdollistaa kestävän työllistämisen. ”Monipuolinen geologi voi työskennellä niin kaivos- kuin infrateollisuudessakin. Tällaisille geologeille on helpompi löytää projekteja. Olemme pyrkineet viemään yhtiömme osaamista uudelle tasolle ja tätä kautta pystymme tarjoamaan geologista palvelua sekä kaivos- että infrateollisuuden tarpeisiin”, yhtiön päägeologi Hannu Ahola toteaa.