Geofysiikka

Magnetometrimittaukset maastossa tai lentomittaukset lennokilla

Hyödynnä malminetsintäkausi tehokkaasti. Toteuta niin lyhyt- kuin pitkäkestoisetkin kenttäprojektit silloin kun haluat oman henkilökunnan työaikaa sitomatta.

Palsatechin tarjoamat geofyysikan palvelut:

  • maastomittaus magnetometrillä
  • lentomittaus miehittämättömällä lennokilla (magneettinen, kuvaus)
  • maatutkaluotausprojektit
  • konsultointi

Maatutka apuna geokemian näytteenoton suunnittellussa.

Palsatech Oy tarjoaa yhteistyössä Geofcon:n kanssa asiakkailleen maatutkausta mm. BOT-projektien esiselvityksiin. Yhtiöt toteuttivat talvella 2015 testiprojektin asiakkaan kohteella ja tutkauksen kautta pystyttiin selvittämään kalliopinnan korkeutta etukäteen.

Geofcon_maatutkaus.jpg 

Geofysiikkaa kustannustehokkaasti UAV-menetelmällä

Lentomittaus UAV:lla maksaa murto-osan siitä mitä lentomittaus miehitetyllä koneella. Lisäksi se vähentää tarvetta jalan tehtävälle mittaukselle. Lennokkimittauksella kartoitat helposti ja laadukkaasti alueet, joissa on vaikea normaalisti liikkua. Palvelu soveltuu erinomaisesti kosteilla tai tiheillä metsäalueilla tehtävään mittaukseen.

 

UAV-tutkimusprojekti

Radai Oy ja GTK toteuttivat yhteistyössä UAV-menetelmän testausta UAV MEMO -hankkeessa, jossa suoritettiin magneettista lennokkimittausta Ryssänlammen kohteessa Rovaniemellä. Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

Geofysiikka_alakuva_en.jpg

 

Ota yhteyttä Hannu Aholaan
puh. +358 41 504 7348 tai hannu.ahola@palsatech.fi

Uutiset

5.5.2017

Rakennusgeologista osaamista

Palsatech Oy on laajentanut toimintaansa ja ollut mukana useissa infra-rakentamisen projekteissa. Kemiin perustettu palvelukeskus mahdollistaa modernit puitteet geoteknisten mittausten ja rakennusgeologisen raportoinnin suorittamiseen.

Geologi Jari Mannila (FM) edustaa yhtiön rakennusgeologista osaamista. Jarilla on 10 vuoden kokemus niin kaivosten kehitysprojekteista, malminetsinnästä kuin rakennusgeologisista tutkimuksista.

Jarilla on vahva kokemus rakennusgeologisesta Q’-luokittelusta ja raportoinnista. Hän on työskennellyt suurimman osan tästä ajasta Länsimetro Oy:n työmailla Palsatech:n ja Suomen Malmin palveluksessa. Hänen muita työtehtäviään pääkaupunkiseudulla rakennusgeologisiin projekteihin liittyen ovat olleet Pisararadan ja Kalasataman parkkihallin geologiset tutkimukset sekä Espoon Kehä I Håga-tunnelin kairareikien geologinen raportointi.

”Muita rakennusgeologisia projekteja, missä olen saanut työskennellä ovat mm. Pirkanmaan keskuspuhdistamo Tampereella, Fennovoiman ydinvoimalahanke Pyhäjoella, Borealis Polymers Oy Kilpilahdella Porvoossa sekä Saimaan merireikien geologinen raportointi (Posiva, 1700m)”, Jari Mannila toteaa.

Yhtiö pyrkii toiminnassaan monipuolisuuteen, joka mahdollistaa kestävän työllistämisen. ”Monipuolinen geologi voi työskennellä niin kaivos- kuin infrateollisuudessakin. Tällaisille geologeille on helpompi löytää projekteja. Olemme pyrkineet viemään yhtiömme osaamista uudelle tasolle ja tätä kautta pystymme tarjoamaan geologista palvelua sekä kaivos- että infrateollisuuden tarpeisiin”, yhtiön päägeologi Hannu Ahola toteaa.