Tulppaa vanhat kairareiät uudella kustannustehokkaalla menetelmällä

Vuotavatko vanhat kairareiät kaivokseen vettä tai soijaa? Aiheuttavatko avonaiset kairareiät ongelmia louhinnassa tai räjäytystöissä? Maksaako kairakoneen seisottaminen betonointityössä liikaa? Nämä ongelmat on nyt ratkaistu. 

Patentoitu tulppa jopa 100 metrin syvyyteen ilman kairakonetta

Palsatech on yhteistyökumppaneineen kehittänyt uuden, ainutlaatuisen menetelmän vanhojen kairareikien betonointiin. Ideana on patentoitu tulppa, jonka asentamiseen ei tarvita kairakonetta. Tulppa voidaan viedä jopa 100 metrin syvyyteen, jonka jälkeen reikä on mahdollista betonoida haluttuun syvyyteen saakka.

Reikien betonoinnissa käytetään erikoisbetonia joka tukkii tiiviisti kallioraot ja suuaukot sekä kuivuu erittäin nopeasti. Seoksen menekki on entistä paremmin hallittavissa – et maksa turhasta. 

Hanki kairareikien betonointi uudella menetelmällä Palsatechiltä. Se on tehokas keino parantaa kaivoksen kannattavuutta ja turvallisuutta, kun vesi ei pääse kulkeutumaan kairareikiä myöten maan alle.

Betonointityön vaiheet:

  1. Kaluston kuljetus kohteeseen. Sijainti ei ole ongelma. Laitteistona käytämme Kati Oy:n valmistamaa siirrettävää betonointiasemaa, joka toimii sisäisellä vesikiertojärjestelmällä. Saatavana myös maastokelpoisia kuljetusvälineitä.
  2. Reikäpaikan paikannus, valokuvaus ja testaus
  3. Tulpan vienti ja ankkurointi (0–100 m syvyyteen), tulpan kesto n.200 kg
  4. Erikoisbetonin valmistus ja pumppaus reikään
  5. Reikäpaikan jälkitarkastus, valokuvaus ja testaus
  6. Raportointi

Ota yhteyttä Mika Alasuutariin puh. +358 40 514 4505 tai mika.alasuutari@palsatech.fi