palsatech-headerkuva
"Laadusta tinkimättä. Ympäristöä kunnioittaen"
_CA_3563
"Kullanarvoinen tieto. Ilman kalliita investointeja"
_CA_3524
"Kaikki mitä tarvitset. Ja vähän enemmän"
DSC08369
"Vähemmän investointeja. Enemmän tuloksia"
PlayPause

Palsatech avaa toisen malminetsintä -ja kaivospalvelukeskuksen Sodankylään

Palsatech perustaa järjestyksessään toisen malminetsintä- ja kaivospalvelukeskus PalsaCenterin Sodankylään, jonne rakennetaan Kairajuntintielle yli 3000 neliön suuruiset tilat. Alle 50 kilometrin päässä Kevitsan kaivokselta sijaitseva keskus on saanut rakennusluvan ja rakentaminen alkaa toukokuussa. Uusi palvelukeskus valmistuu kuluvan vuoden marraskuussa.

Uusi palvelukeskus tarjoaa kattavat palvelut malminetsinnän ja kaivosteollisuuden tarpeisiin. Keskus tarjoaa monipuolista palvelua niin varhaisen vaiheen malminetsinnän yrityksille kuin valmiille kaivosyhtiöille. Palsatechin toimitusjohtajan Mika Alasuutarin mukaan Sodankylä oli luonteva valinta uuden PalsaCenterin sijoituspaikaksi, sillä oman vahvan kaivosteollisuutensa lisäksi alueelta on helppo palvella myös Kittilä-Sodankylä alueen malminetsijöitä. Kairajuntintielle rakennetaan lähitulevaisuudessa myös muuta kaivosalan palveluntarjontaa muiden yritysten toimesta.

– Saimme rakennusluvan viime perjantaina, joten työt voivat alkaa. Sodankylän PalsaCenterin palvelut tulevat olemaan monipuoliset, sillä tarjoamme modernit tutkimus- ja näytteiden käsittelytilat, pöytämallistomme showroomin, kenttäosaston huoltotilat ja kivinäytevarastot. Keskus on myös edistysaskel digitalisaatiossa: skannaus- ja mittauspalvelujemme teknologia on jopa ainutlaatuista maailmassa, joten kokonaisuus kestää kyllä kansainvälisen vertailun, sanoo Mika Alasuutari.

Menestyskonsepti skaalataan Sodankylään

Palsatech Oy on vuonna 2013 perustettu geopalveluyritys, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja kattavan palvelukonseptin malminetsinnän, kaivostoiminnan sekä infrarakentamisen tarpeisiin. Sodankylän palvelukeskus tarjoaakin laajan palveluvalikoiman saman katon alta aina suunnittelusta näytemateriaalin säilytykseen.

– Malminetsinnän palvelukeskustemme laajan palveluvalikoiman kautta voimme vähentää asiakkaidemme investointitarpeita. Aiemmin yhtiöt sitoivat tutkimus resursseja kiinteistöihin, työvälineisiin ja henkilöstön käyttö oli tehotonta. Palvelukonseptimme kautta on ratkaistu nämä haasteet. Pyrimme aina asiakasnäkökulman huomiointiin ja toiminnallamme tehostamaan varsinaista tutkimusta, pienemmillä riskeillä ja investoinneilla, sanoo Alasuutari.

Palsatech työllistää 65 henkilöä, ja yrityksen liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa. Sodankylän valinta palvelukeskuksen sijaintipaikaksi on osa pitkäjänteistä suunnitelmaa, jonka pilottivaihe oli ensimmäisen keskuksen perustaminen Kemiin vuonna 2016. Nyt yritys lähtee skaalaamaan Kemissä menestynyttä konseptiaan.

– Kemistä kuuden vuoden aikana saadut kokemukset ovat olleet pelkästään hyviä. On myös tärkeää, että toimimme nykyään Pohjoismaiden lisäksi myös Balkanilla, ja toimitamme tuotteitamme aina Kanadaan, Australiaan ja Etelä-Afrikkaan saakka. Olemme päässeet tekemään yhteistyötä suurten kansainvälisten kaivosyhtiöiden kanssa, mikä on nostanut myös meidän omia laatuvaatimuksiamme huomattavasti, sanoo Mika Alasuutari.

Lisätietoja:

Mika Alasuutari, Palsatech Oy:n toimitusjohtaja

Puh. +358 40 51 44 505

Email: mika.alasuutari(at)palsatech.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *