palsatech-headerkuva
"Laadusta tinkimättä. Ympäristöä kunnioittaen"
_CA_3563
"Kullanarvoinen tieto. Ilman kalliita investointeja"
_CA_3524
"Kaikki mitä tarvitset. Ja vähän enemmän"
DSC08369
"Vähemmän investointeja. Enemmän tuloksia"
PlayPause

Palsatech Oy vaihtaa toimitusjohtajaa – Konsernin tavoitteena kasvattaa toimintaa erityisesti globaaleilla markkinoilla

Kemiläinen geopalveluyritys Palsatech Oy vaihtaa toimitusjohtajaa, kun yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja ja omistaja Mika Alasuutari siirtyy yhdeksän vuoden jälkeen tehtävistään yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi ja koko Palsatech-konsernin johtoon. Palsatech Oy:n toimitusjohtajan tehtävässä aloittaa 1.2.2023 alkaen Maiju Määttä.  

Koulutukseltaan 32-vuotias Määttä on filosofian maisteri ja hän on toiminut yhtiössä viiden vuoden aikana erilaisissa johtotehtävissä, viimeisimpänä geologiosaston johtajana. Muutoksella tavoitellaan koko Palsatechin konsernin kasvua niin kotimaassa kuin globaaleilla markkinoilla. Toimitusjohtajan vaihdoksella ei ole muita vaikutuksia yhtiön toimintaan.  

– Palsatech Oy on onnistunut vakiinnuttamaan hyviä toimintatapoja, asiakkaita ja henkilökuntaa olemassaolonsa aikana. Tavoitteena on edelleen vahvistaa ja kehittää näitä täällä Suomessa, ja tarjota meidän hyviä oppeja ja työntekijöitä myös konsernin muihin yrityksiin, kommentoi Määttä toimitusjohtajan vaihdosta.  

– Me olemme yhdeksän vuoden aikana onnistuneet koeponnistamaan uudenlaista palvelukonseptia kaivosalalle ja havainneet, että tällaisen palvelun toteuttaminen on mahdollista myös muualla maailmassa. Yhtiö keskittyy jatkossa kehittämään uusia liiketoimintayksikköjä uusiin maihin ja tarjoamaan näissä vastaavaa palvelukonseptia, jota Suomessa on kehitetty, kertoo Palsatechin perustaja Mika Alasuutari yhtiön kasvunäkymistä.  

Palsatechillä työskentelee yhteensä noin 80 henkilöä, joista pääosa Kemin ja muun Lapin alueella ja sen osaomistaja on timanttikairausyhtiö Kati Oy. Yhtiön asiakkaisiin kuuluu maailman suurimpia kaivosyhtiöitä.

Kasvua kotimaassa sekä kansainvälisillä markkinoilla 

Palsatech julkaisi viime vuoden tilinpäätöstiedot, joiden mukaan koko konsernin liikevaihto oli yhteensä 7,3 miljoonaa euroa ja kasvoi liki 18 prosenttia. Tulosta konserni teki reilut puoli miljoonaa euroa.  

Vuosi 2022 sisälsi Palsatechille paljon kasvua ja kotimaassa yritys muun muassa investoi uuteen malminetsintä- ja kaivospalvelukeskukseen Sodankylässä. Yrityksen liiketoiminta kasvoi kotimaan palveluiden lisäksi merkittävästi kansainvälisessä ympäristössä, joihin tytäryhtiönä toimiva Palsatech Global Oy on erikoistunut.  

Yhtiö tuottaa tällä hetkellä palveluliiketoimintaa Euroopan alueella ja myy valikoimissa olevia tuotteitaan kaikille maailman mantereille. Vuonna 2022 Palsatech Global Oy lähes seitsenkertaisti myyntinsä edelliseen vuoteen nähden, ja uskoo vastaavanlaisen kasvun olevan mahdollista myös tulevaisuudessa. Palsatech Global Oy:llä on kaksi tytäryhtiötä, joiden toiminta on vasta alkamassa. Palsatech Global Oy:n toimitusjohtajana ja osaomistajana toimii Riku Aho.  

– Vuosi 2022 oli yrityksen työntekijöille kiireinen, kun myynnin onnistumisten takia jouduimme merkittävästi vahvistamaan palveluntuotantokykyämme ja samanaikaisesti valmistelemaan uusia aluevaltauksia sekä kehittämään yritysinfraamme tulevaisuuden kasvusuunnitelmia tukeviksi. Yritys kasvoi liikevaihdon lisäksi merkittävästi myös henkilöstöpuolella. Alkanut vuosi näyttää myyntien ja kehitystoimien perusteella hyvältä ja jännityksellä odotetaan mitä kaikkea se tuo tullessaan, kertoo Aho Palsatech Globalin kasvusta. 

Tietoa yrityksestä Palsatech

Palsatech on vuonna 2013 perustettu geopalveluyritys, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja kattavan palvelukonseptin malminetsinnän, kaivostoiminnan sekä infrarakentamisen tarpeisiin. Palsatech konsernina työllistää noin 80 henkilöä, ja konsernin liikevaihto on noin 7,3 M €.  

Palsatech Oy vastaa Palsatechin Suomen toiminnasta, minkä lisäksi konserniin kuuluu kansainvälistä liiketoimintaa operoiva Palsatech Global Oy ja emoyhtiö Palsa Group Oy.  

Lisätietoja: 

Mika Alasuutari, Palsa Group Oy:n toimitusjohtaja / hallituksen puheenjohtaja  

Puh. 040 514 4505  

Email: mika.alasuutari(at)palsatech.fi   

Maiju Määttä, Palsatech Oy:n toimitusjohtaja  

Puh. 044 035 5858  

Email: maiju.maatta(at)palsatech.fi  

Riku Aho, Palsatech Global Oy:n toimitusjohtaja  

Puh. 044 200 4727  

Email: riku.aho(at)palsatech.fi