palsatech-headerkuva
"Laadusta tinkimättä. Ympäristöä kunnioittaen"
_CA_3563
"Kullanarvoinen tieto. Ilman kalliita investointeja"
_CA_3524
"Kaikki mitä tarvitset. Ja vähän enemmän"
DSC08369
"Vähemmän investointeja. Enemmän tuloksia"
PlayPause

Referenssitarina: First Quantum Minerals (FQM) – Yksityinen loggaustila Sodankylän palvelukeskuksella ja teknistä apua hallilla ja kentällä

First Quantum Minerals (FQM) on ollut Palsatechille jo pitkäaikainen asiakas Suomessa. Olemme avustaneet yritystä kattavasti kenttätöissä, ja kesäkuusta 2023 saakka yritys on myös työskennellyt Sodankylän palvelukeskuksellamme.

FQM on varannut omaan käyttöönsä yhden loggaushuoneistamme, jossa he ovat olleet tutkimassa ja käsittelemässä yrityksen omia näytteitä. Avasimme uuden palvelukeskuksen, Sodankylän PalsaCenterin, alkuvuonna 2023, joten FQM on työskennellyt siellä lähes keskuksen aukeamisesta saakka.

Avustamme asiakastamme niin halli- kuin kenttätöissä. Maastossa vastaamme FQM:n kairapaikkojen valmistelusta ja reittien teosta kairakoneille. Tuomme kairaustyömaalta FQM:n näytteet palvelukeskukselle, jossa avustamme teknisten töiden osalta asiakkaan tutkimusprosessia. Geoteknikot nostavat näytelaatikoita pöydille, suorittavat erilaisia mittauksia ja teknistä käsittelyä aina kairasydänten sahausta myöten. Lopuksi varmistamme näytteiden turvallisen ja kustannustehokkaan varastoinnin. 

Yhteistyö FQM:n kanssa on malliesimerkki siitä, miten Palsatechin kattava palvelukokonaisuus toimii parhaimmillaan: kaivos- ja malminetsintäyritykset saavat kaikki tarvitsemansa geologiset ja tekniset palvelut yhdestä paikasta.

”Meidän kannalta Palsatechin investoimat tilat toimivat tutkimusprojektimme kannalta täydellisesti. Meidän ei tarvitse itse investoida tiloihin, laitteisiin tai koneisiin, vaan voi keskittää enemmän varoja itse tutkimukseen eli kairaukseen. Olemme olleet heidän työhön ja palveluun hyvin tyytyväisiä”, Chris Hunter, malminetsinnän aluejohtaja, FQM.

Oletko kiinnostunut lukemaan enemmän Palsatechin tarjoamista halli- tai kenttäpalveluista? Lisätietoja kattavista geopalveluista löydät täältä!